Rólam

13-14 éves korom óta foglalkoztat a grafika. Alapvetően technikai beállítottságú vagyok. Mindenem az elektronika, a számítógépek, a tudomány.
Minden érdekel. Fotózás, film készítés, játék, zene. Minden, ami kreatív, interaktív, vagy valami, ami olyan végterméket eredményez, amit másoknak prezentálva komoly benyomást érhetek el.

Egész fiatalon csöppentem bele a 3D-be. Egyszerű modelleket építgettem primitívekből, de akkoriban még fogalmam sem volt róla, hogy ez egyszer több lesz számomra puszta szórakozásnál.

Ettől függetlenül nem hagyott nyugodni a téma. Egyre többet akartam tudni és így került be az életembe a 3D Studio Max is. Peregtek az évek körülöttem és egyre eltökéltebben láttam, hogy ez az, amivel foglalkozni akarok! Ezt akarom csinálni! Ennek akarok élni! 18 éves koromra ezt tűztem ki karrier célként. Kaptam hideget, meleget, de nem érdekelt.

Szóval elkezdtem komolyan venni a dolgot, és merevlemezt nem kímélve tanulni kezdtem, gyakorolni, hogy elérjem azt a szintet, amire valóban büszke lehetek. Nos, hogy ez sikerült-e 4 év alatt azt nem az én feladatom megítélni, de bizakodó vagyok és tudom, hogy ebben a 4 évben sok mindent kipróbáltam.
Fel akartam fedezni, hogy a 3D-n belül mi az, amit igazán szeretek. Elkezdtem megismerkedni az ipari standardokkal, és felmértem, hogy kinek milyen tudásra lehet szüksége az induláshoz.
Kipróbáltam a részecskézést, kompozitálást, nagy kedvencemet a 3D motion tracking-get, karakter modellezést, törés szimulációkat, és sok egyebet. Sok minden érdekelt. De a kalandozások után valamiért mindig visszatértem az egész gyökeréhez, ami nem más, mint a modellezés és a foto realisztikus renderekhez.

Legjobban környezeti modelleken szeretek dolgozni. Végiggondolni, a helyszín adottságait, az idő nyomait, minden jellegzetességet, a rozsdalefolyásoktól, a lekopott festékrétegekig.
Szeretem ott érezni magam a jelenetben, amin dolgozok. Szükségem van a porra, a szélre, az atmoszférára, a kamera és az emberi szem hibáira, a fizikai anyagok erősségeire és gyengeségeire. Elég rég foglalkoztat a V-Ray és az Unreal Engine is melyek tökéletes platformnak bizonyultak ez irányú ötleteim tesztelésére, és ezen keresztül saját stílusom kifejlesztésére.

Rengeteget kell még tanulnom. Minél többet tudok, annál kevesebbnek érzem tudásom és annál több szükségét érzem a fejlődésnek. Viszont eljutottam arra a pontra ahonnan a következő komoly fejlődési lépcsőfokok elérése már csak egy profi csapattól tanulva valósulhat meg.

A részese szeretnék lenni, fel szeretnék villanyozódni és műveimmel másokat is fel akarok villanyozni.

- Egy jó ötletek csak sok zseniális ötlet közt születhet.